Prolistujte si aktuální vydání časopisu STROJIRENSTVI.CZ 3/2020

Redakce Redakce
— vydáno 27. listopadu 2020

Letošní rok se vymyká zažitým zvyklostem a zatímco část našich životů je doslova paralyzována, na druhou stranu nás víc než kdy dřív zaměstnávají práce na inovacích, které nám umožní fungovat v tomto změněném světě. Pod tlakem těchto okolností vznikalo i aktuální vydání našeho časopisu.

Tímto vydáním „slaví“ tištěný časopis STROJIRENSTVI.CZ vstup do čtvrtého roku své existence a víc než kdy dřív odpovídá svému názvu v podobě webové domény – v těchto nelehkých časech totiž hraje mimořádnou roli jeho elektronická verze, kterou si mohou všichni registrovaní uživatelé našeho webu přečíst zdarma. Snažíme se tak kompenzovat zablokovaný přístup ke čtenářům, s nimiž jsme byli zvyklí potkávat se na nejrůznějších konferencích a veletrzích. Tištěný časopis pak najdou všichni předplatitelé ve svých poštovních schránkách v nejbližších dnech.

Neutuchající krize a přetrvávající nouzový stav nám sice stále hází klacky pod nohy, ale rozhodně nám nebere vítr z plachet, můžeme-li se vyjádřit v duchu těchto klišé. Už od roku 2017 pro vás budujeme největší český strojírenský web a v roce letošním, kdy se ukazuje, jak klíčovou se pro nás všechny stává on-line komunikace, jsme naše aktivity a s nimi spojené investice ještě zintenzivnili. Znamenalo to bohužel změnu v původně naplánovaném harmonogramu vydávání našeho časopisu, jehož třetí letošní číslo proto vychází se zpožděním, jež částečně poznamená i vydání následující (čtyřka bude jako obvykle z větší části věnována aditivní výrobě a můžete ji očekávat těsně před Vánocemi).

Máte-li zájem odebírat tištěnou verzi a podpořit tak naše redakční aktivity, můžete si za 390 Kč na rok sjednat odběr časopisu do vaší schránky u společnosti SEND Předplatné.

Elektronickou verzi časopisu vidíte níže. Kliknutím myši vlevo nebo vpravo vedle časopisu přejdete na další/předchozí stránku. V případě telefonu, tabletu nebo počítače s dotykovým displejem můžete intuitivně listovat přetažením prstem přes stránku. Pro zobrazení časopisu na celou obrazovku klikněte do šedého pole s textem „Click to view in full screen“.

Další článek: Výroba ozubených kol efektivnějším způsobem