Prolistujte si aktuální vydání časopisu STROJIRENSTVI.CZ 1/2022

Redakce Redakce
— vydáno 5. dubna 2022

Tištěný časopis STROJIRENSTVI.CZ vstupuje do svého šestého ročníku a jeho aktuální vydání se vedle mnoha technických novinek a inspirace z českých strojírenských firem věnuje také dopadům války na Ukrajině na český průmysl.

Ačkoliv jsme oborové nepolitické médium, vychází první vydání STOJIRENSTVI.CZ v roce 2022 s logem v modré a žluté barvě. Takto chce naše redakce nad rámec našich konkrétních dobročinných aktivit vyjádřit symbolickou podporu Ukrajině, která v posledních týdnech čelí šílené válce ze strany Ruska.

Vzhledem k tomu, že Rusko je po Německu druhým největším odbytištěm pro české exportéry strojírenských technologií, zasáhne tato válka a s ní související odvetné akce vůči agresorovi logicky i náš obor. Jaké perspektivy se před námi v této souvislosti rýsují, nám v otevřeném rozhovoru předestřel Oldřich Paclík, ředitel Svazu strojírenské technologie.

Na dalších stránkách se již věnujeme obvyklé rutině – tedy aktualitám a inovacím ve strojírenství, od plánovaných veletrhů, jež by se už konečně mohly vrátit v podobném rozsahu, na jaký jsme byli zvyklí před covidem, po představení nejnovějších strojírenských technologií, jež přicházejí na český trh.

Digitální verzi tohoto vydání zpřístupňujeme pro všechny registrované uživatele našeho webu. Pokud patříte mezi ně, ale dosud nejste předplatiteli tištěného magazínu a rádi byste jej blíže poznali, můžete si objednat roční předplatné za výhodnou cenu 390 Kč – tuto cenu pro letošek zachováme, navzdory inflaci a výraznému zdražení papíru, se kterým se teď potýkáme stejně jako všichni ostatní vydavatelé.

Elektronickou verzi časopisu vidíte níže. Kliknutím myši vlevo nebo vpravo vedle časopisu přejdete na další/předchozí stránku. V případě telefonu, tabletu nebo počítače s dotykovým displejem můžete intuitivně listovat přetažením prstem přes stránku. Pro zobrazení časopisu na celou obrazovku klikněte do šedého pole s textem „Click to view in full screen“.

Další článek: Stroje IMSA vrtají do forem až 1 500 mm dlouhé chladicí kanály